УПИС у 1. разред

Датум: 31. Mart 2020 09:34 Категорија: Новости

УПИС У 1. РАЗРЕД ПОЧИЊЕ У СРЕДУ 01. АПРИЛА 2020. ГОДИНЕ.

ОБАВЕШТЕЊЕ родитељима и законским заступницима будућих првака
 
У први разред  школске 2020/2021. године уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по а највише седам и по година (деца рођена од 01. марта 2013. до 28. фебруара 2014.). Деца од шест до шест и по година (деца рођена од 01. марта 2014.  до 31. августа 2014.) могу се уписати на захтев родитеља, након провере спремности  за полазак у школу.
 
Упис деце у први разред почиње у среду 1. априла 2020. године и одвијаће се у складу са актуелном ситуацијом ванредног стања, тако да ће родитељи и други законски заступници моћи да изврше упис детета на ДВА начин:
 
  1. преко Портала еУправа и услуге (апликације) „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ - Родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан. По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу;
 
и/или уколико не постоје техничке могућности
 
  1. позивањем секретара школе (Гордана Дамњановић) на телефон 0691015008 сваког радног дана од 09,00 до 14,00 часова, коме ће родитељ саопштити ЈМБГ детета и оба родитеља и добити информације о даљим корацима. Питања у вези са уписом у 1. разред можете поставити и путем школског мејла: [email protected]
 
Родитељима и други законским заступницима, који су исказали жељу за уписом у нашу школу у законском року до 01. фебруара 2020. године, овим путем потврђујемо сагласност, а њихове податке ће овлашћено лице из школе унети у Портал еУправа.
 
 
                     Датум: 31.3.2020. год.                     Директор: Татјана Јашин - Мојсе, с.р.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај