ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ И ЈУБИЛЕЈ

Датум: 25. Maj 2016 16:05 Категорија: Новости

„Младост је срећна, јер за њу постоји будућност“
Николај Васиљевич Гогољ

Ученици и наставници имали су част и привилегију да ове школске године прославе двадесети рођендан своје Школе.
Наша Школа почела је са радом 4. јануара 1996. године у мирном делу града под вршачким брегом , са чијих се обронака спушта свеж дах шума и винограда.
Име је добила по томе што у њој станују млади.
За првог директора ОШ „Младост“, постављен је Бранислав Бакалуца, наставник физике и хемије.
Данас, двадесет година касније, наша Школа броји 678 ученика, распоређених у 24 одељења, 12 учитеља, 36 предметних наставника, 2 учитеља у продуженом боравку, једног учитеља у школској библиотеци, два стручна сарадника, једног секретара, једног административног радника, једног књиговођу, два мајстора и 6 теткица.
Директор Школе је Татјана Јашин-Мојсе, професор разредне наставе и специјалиста методике наставе српског језика и књижевности.
Рођендан Школе обележили смо у четвртак и петак, 12. и 13. маја 2016. године.  
Ученици су у четвртак имали спортске сусрете, полигон спретности, турнир у кошарци, одбојци и рукомету; а у холу школе организована је шаховска симултанка.
У петак је у холу Школе организована свечана академија у којој су учествовали ученици и наставници наше Школе. Хол је био препун гостију, родитеља и ученика.
На паноима у холу Школе направљена је ретроспектива Школе од оснивања до данас: текстови из двадесетогодишњег Летописа Школе, бројне фотографије и изабрани текстови из ђачког часописа „Вртешка“.
Гостима је подељен Зборник са биографијама ученика, који су нашој Школи поклонили највреднији поклон, петнаест пласираних места на Републичким такмичењима у овој школској години.
Са ове свечаности крећемо вођени идејом да настављамо да нашој младости будемо добри сапутници у васпитању и учењу.   



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај