Неговање румунског језика и културе у ОШ „Младост“

Датум: 07. Februar 2017 14:21 Категорија: Новости

ОШ „Младост“ је од 04. фебруара 2017. године постала центар за неговање румунског језика и културе.

У суботу, 04.02.2017. године, директорка ОШ „Младост“ Татјана Јашин – Мојсе, поздравила је све ученике и родитеље на првом часу наставе Румунског језика са елементима националне културе, који ће се изучавати у овој школи као факултативни предмет.
Присутнима се обратила чланица ОВ за образовање, Маријана Голомејић, и истакла: „Од ове године је Министарство дало препоруку да школе организују, заједно са локалном самоуправом, неговање матерњег језика. Велика је заслуга директорке, велика је заслуга локалне самоуправе и много је заједничког труда уложено да се уведе овај предмет.“
Пре почетка наставе, више од 40 ученика из неколико градских школа, чији су се родитељи изјаснили за изучавање румунског језика, присуствовали су пригодном програму. Присутни родитељи и ученици изразили су радост што ће на прави начин моћи да негују и развијају књижевни румунски језик, усмеравани од стране професора Мозор Мариника. Према речима проферсора Мозора, осим неговања језика и обичаја планирана је и сарадња са школама у Темишвару.
Директорка Татјана Јашин – Мојсе је истом приликом упутила позив свим  родитељима и ученицима, да заинтересовани могу да се пријаве у ОШ „Младост“ или својој матичној школи, јер још има места у групама за изучавање овог наставног предмета.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај