МАРТ - МЕСЕЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 15. Mart 2023 15:06 Категорија: Новости

Друштво за српски језик и књижевност од ове године организује манифестацију Март – месец српског језика на нивоу својих подружница или општина. Захваљујући доброј сарадњи професорки и професора основних и средњих школа наше општине, успешно су осмишљене две активности које ће се спровести у различитим терминима.

 
                       Скоро све основне школе општине Вршац синоћ, 14. марта 2023. године, учествовале су у мултимедијалном квизу који је био намењен ученицима петог и шестог разреда и који је носио назив Моћ језика. Циљ квиза је био да се граматика, правопис и лексикологија приближи ученицима основних школа на занимљив и сликовит начин. Препуне просторије Салона код Порте, жагор дечјих гласова, ентузијазам и знање које су показали, говоре нам да су ученици уживали у овом дружењу и игрању.

 
Иако је циљ квиза био да славимо наш лепи језик, сви учесници су награђени слаткишима, захвалницама и сувенирима који су припремили ученици Хемијско-медицинске школе. Екипе које су освојиле прва три места добиле су симболичне поклоне. Тим наше школе у саставу Лена Косановић и Мина Миленковић (пети разред), Софиа Ђан и Матеја Остојић (шести разред) освојио је сјајно друго место. Поносни смо на њихово знање и лепо понашање током квиза.
 

 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај