ПЛАТФОРМА "ЧУВАМ ТЕ"

Датум: 19. April 2021 12:32 Категорија: Новости

Платформа „Чувам те“ је успостављена са циљем координације и јачања интерсекторске сарадње надлежних институција у превенцији и сузбијању насиља, посебно вршњачког насиља.
Истовремено, платформа је и алат који институцијама и грађанима помаже у борби против насиља које се дешава и према запосленима у установама образовања и васпитања.

На платформи "Чувам те" родитељи, ученици и наставници могу на једном месту наћи све информације које се тичу врсте насиља и поступања у разлицитим ситуацијама, а обједињују све надлежне ресоре - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство за бригу о породици и демографију и Министарство здравља.

Платформа за сада садржи три сегмента: информације и обуке, а планиран је и трећи сегмент – пријава насиља.

Посебно је важан сегмент који се односи на онлајн обуке за ученике, родитеље и наставнике. Ученици основношколског узраста обуке намењене њима могу да пролазе самостално само уз претходну сагласност родитеља или старатеља.

Платформа "Чувам те" ће временом бити унапређивана и на томе ће ресорна министарства континуирано радити.


 


 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај