Обавештење о почетку уписа у 1. разред у школској 2024/25. години

Датум: 08. Mart 2024 12:30 Категорија: Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ

родитељима и другим законским заступницима будућих првака


У први разред  школске 2024/2025. године уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година (деца рођена од 01. марта 2017. до 28. фебруара 2018.). Деца од шест до шест и по година (деца рођена од 01. марта 2018.  до 31. августа 2018.) могу се уписати на захтев родитеља, након провере спремности  за полазак у школу.

Упис деце у први разред званично почиње у понедељак 01. априла 2024. године и одвијаће се до 31. маја 2024. године, тако да ће родитељи и други законски заступници моћи да изврше упис детета на ДВА начина:

 

I. од 20. марта до 31. маја 2024. године, путем портала еУправа и апликације еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ “.

Потребно је да:

-будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
-покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
-*Закажете термин уписа и тестирања детета код школског педагога или психолога.

Родитељу/ законском заступнику детета, који на овај начин изврше упис детета, школа ће по службеној дужности прибавити све потребне документе (не доносе у школу ни једну папирну исправу):
-Извод из матичне књиге рођених;
-извод из евиденције пребивалишта;
-Уверење о обављеном лекарском прегледу (изузев ако је обављен у приватној ординацији – родитељ доноси потврду у школу);
-Уверење о похађаном припремном предшколском програму.

Директну подршку за коришћење апликације родитељ може добити на контакт телефон 0117350557 од 20. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана.

*Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

 

II. позивањем овлашћеног лица у школи (Стана Олуић) на телефон 0691015006 сваког радног дана од 09,00 до 14,00 часова, коме ће родитељ саопштити ЈМБГ детета и оба родитеља, адресу електронске поште и контакт телефон и добити информације о даљим корацима. Питања у вези са уписом у 1. разред можете поставити и путем школског мејла: vrsac.osmlados[email protected].

Родитељима и другим законским заступницима, који су исказали жељу за уписом у нашу школу у законском року до 01. фебруара 2024. године, овим путем потврђујемо сагласност за упис и обавештавамо да очекују телефонски позив задужених лица из школе ради прибављања ЈМБГ-а детета и оба родитеља и адресе електронске поште. Податке ће овлашћено лице из школе унети у апликацију еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ “, а родитељи ће моћи од 20. марта да закажу термин уписа и тестирања детета.

НАПОМЕНА: Родитељи и други законски заступници детета  имају обавезу да уз личну карту подносиоца од 01. априла 2024. године пријаве дете за упис ГРАДСКОЈ УПРАВИ - Града Вршца (канцеларија број 140), а затим изврше пријаву кроз апликацију „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ".

  

                           Датум: 08.3.2024. год.       Директор: Татјана Јашин - Мојсе, с.р.Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај