ДЕЧИЈА НЕДЕЉА од 05. до 11. октобра 2020. године

Датум: 06. Oktobar 2020 19:42 Категорија: Новости

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!

Овогодишњи слоган Дечије недеље јесу стихови из песме „Добар друг“ коју је написао чика Јова Змај, а њен циљ је подизање свести о важности континуираног ангажовања на унапређењу солидарности и сарадње свих грађана.
Програм Дечије недеље је осмишљен тако да је сваки дан посвећен једној од тема: Деца и спорт, Деца и заштита животне средине, Деца и образовање, Дан посвећен инклузији...Организовање активности је другачије, поштује се безбедност деце и свих учесника.
Ми смо нашим ученицима у школи организовали активности које су годинама обележаване током трајање Дечије недеље и постале су део школске традиције.
Дечију недељу отворили смо „Концертом на отвореном“. Ученици наше школе који похађају Музичку школу „Јосиф Маринковић“ поклонили су овај коцерт свим ученицима и запосленима у школи и позвали заинтересоване ђаке и наставнике да их слушају у дворишту школе. Публика је седећи на обавезној дистанци уживала у класичној музици Баха, Бетовена, Каркасија...
Малишани су Дечију недељу отворили својим „Вашаром“, али ове године не у холу школе, већ у својим учионицама и у оквиру својих група. Своје старе књиге, играчке и рукотворине ове године нису продавали, већ су их са својим учитељицама спаковали за Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви. Сакупљени прилог доставићемо Дому када услови то буду дозволили.
Ученицима петог и шестог разреда уприличена је „Чајанка“. Школско двориште је ове године  замењено учионицама у којима су ђаци у оквиру своје групе са својим одељењским старешином уз шољу чаја разговарали о правима детета.
 
Ученици седмог и осмог разреда, због актуелне епидемиолошке ситуације, ове године неће имати „Биоскоп у фискултурној сали“, већ ће у својим учионицама у оквиру своје групе погледати кратак тематски филм и са својим одељењским старешином извући поуке и дискутовати о њима.
 
Овим активностима обележавамо Дечију недељу ове године, уз поруку свим актерима школе, да сваки наредни дан треба да буде посвећен деци!

 
       



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај