Вест

НАШИ НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ НА ДАНАШЊИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Датум: 25. April 2021 17:39 Категорија: Новости

Ученица Доротеа Удовичић 8/3 је освојила ТРЕЋЕ место на окружном такмичењу из енглеског језика, које је одржано 25. априла у ОШ "Борислав Петров Браца" у Панчеву.
Честитамо ученици и наставници Зорани Орта.


На општинском такмичењу у познавању историје, одржаном 25. априла у ОШ "Ђура Јакшић" у Павлишу, ученици наше школе остварили су следеће резултате:
Анђела Зорић 8/3 је освојила ПРВО место, Андрија Дошен 8/2 је освојио ПРВО место, а Угљеша Средић 8/3 је освојио ДРУГО место.
Честитамо ученицима и наставници Наташи Павловић Попов.

Прочитај

ЧАСОВИ НАШИХ УЧИТЕЉИЦА И НАСТАВНИЦА НА ПРОГРАМУ РТС-а

Датум: 21. April 2021 22:59 Категорија: Новости

Током новембра месеца 2020. године упућен је позив школама од стране Министарства просвете, које имају велике потенцијале у квалитету наставе, и наши учитељи и наставници су се препознали и пружили велики допринос у реализацији снимања часова за образовни програм Радио телевизије Србије.

Прочитај

ПЛАТФОРМА "ЧУВАМ ТЕ"

Датум: 19. April 2021 12:32 Категорија: Новости

Платформа „Чувам те“ је успостављена са циљем координације и јачања интерсекторске сарадње надлежних институција у превенцији и сузбијању насиља, посебно вршњачког насиља.
Истовремено, платформа је и алат који институцијама и грађанима помаже у борби против насиља које се дешава и према запосленима у установама образовања и васпитања.

Прочитај

НОВИ УСПЕСИ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊУ ОКРУЖНОГ НИВОА

Датум: 17. April 2021 16:16 Категорија: Новости

На окружном такмичењу из хемије, одржаном у суботу 17. априла 2021. године у Пољопривредној школи у Вршцу, ученици наше школе остварили су одличне резултате. Ученица Ленка Милојчић 7/2 је освојила 2. место, ученик Војин Чанковић 7/2 је освојио 3. место, а ученица Анђела Зорић 8/3 је освојила 2. место. Честитамо нашим ђацима и наставници хемије, Виолети Керкез!

Прочитај

НАГРАДЕ НАШИХ УЧЕНИЦА НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ "ВРШАЧКИ ГРОЗДОВИ"

Датум: 16. April 2021 20:46 Категорија: Новости

На литерарном конкурсу "Вршачки гроздови" који је расписао лист  "Вршачка кула", ученица наше школе Катарина Николић освојила је прво место у конкуренцији основних школа са радом "Јован Стерија Поповић из моје маште".

Њен ментор је професорка Даниела Радосав Николић.

Треће место освојила је такође ученица наше школе Ана Ружнов са песмом "Из албума мога града", а њен ментор је професорка Јадранка Ћулум.

Прочитај

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВНОГ РАДА ОД 19. АПРИЛА 20201. ГОДИНЕ

Датум: 15. April 2021 15:14 Категорија: Новости

У складу са Дописом министра просвете од 13. априла 2021. године, од понедељка 19. априла 2021. године применићемо следећи модел организације наставе:

Први циклус – разредна настава:
1. непосредна настава се реализује у послеподневној смени са почетком првог наставног часа од 12,30 часова за сва одељења ПРВОГ, ДРУГОГ, ТРЕЋЕГ и ЧЕТВРТОГ разреда по одељењским групама „А и Б“ са трајањем часа од 30 минута;
2. одељењске групе “А и Б” смењују се на недељном нивоу, а од понедељка 19.4.2021. године према сатници од 12,30 (група "А") до 14,55 часова и од 15,15 (група "Б") до 17,05 часова;
Други циклус – предметна настава:
1. непосредна настава се реализује у преподневној смени од 8,00 часова за сва одељења ПЕТОГ, ШЕСТОГ, СЕДМОГ и ОСМОГ разреда по одељењским групама “А и Б” са трајањем часа од 30 минута;
2. одељењске групе “А и Б” смењују се на непосредној настави сваког другог дана почевши од групе „Б“ у понедељак 19.4.2021. године, док је одељењска група „А“ тог дана у обавези да прати часове са програма РТС-а и инструкције наставника путем Гугл учионице.
                                                                                                                                      Директор:
                                                                                                                       Татјана Јашин - Мојсе

Прочитај

НАШИ ЧЕТВРТАЦИ У МЕЂУНАРОДНОМ ИСТРАЖИВАЊУ „ПИРЛС 2021“

Датум: 12. April 2021 17:58 Категорија: Новости

Министарство провете, науке и технолошког развоја је у марту 2020. године најавило да ће 170 школа у Републици Србији и 5000 ученика четвртог разреда бити први пут укључено у нацонално истраживање о читалачкој писмености „ПИРЛС 2021“.

 

Прочитај

ПРВА МЕСТА ЗА НАШЕ УЧЕНИЦЕ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА 2021.

Датум: 11. April 2021 21:20 Категорија: Новости

У суботу 10.4.2021. године одржано је (online) Државно такмичење истраживачких радова основаца 2021.

На Државном првенству истраживачких радова основаца две ученице наше школе освојиле су ПРВО место на републичком нивоу такмичења -
Каја Вељковић 6/2 у научној дисциплини историја, са темом рада "Доминантан утицај Немаца на исхрану у Банату" и Ива Степановић 8/3 у научној дисциплини српски језик и књижевност, са темом рада "Скраћенице савременог доба".

Према критеријумима такмичења, истраживачки рад ученица се састојао у неколико различитих фаза са више елемената:

- сачињавање рада у писаној форми;
- сачињавање презентације у "Повер поинт" програму;
- израда аудио-видео формата у коме су ученице изложиле садржаје својих радова;
- приступање тесту на online платформи.

Честитамо ученицима и њиховим менторима, Наташи Павловић Попов и Даниели Радосав Николић.

Листа резултата и остали награђени радови.

Прочитај

Трећа ВЕЛИКА златна медаља

Датум: 30. Mart 2021 19:17 Категорија: Новости

У склопу 16. Међународног сајма образовања "Путокази" у Новом Саду, наша школа је добила  велику златну медаљу, као признање оцене квалитета рада. 

По трећи пут заредом, великој златној медаљи су се обрадовали сви актери школског живота наше школе. Она нас изнова мотивише да одржимо и унапредимо квалитет рада наше школе. 

Прочитај

УПИС у 1. разред ОШ

Датум: 16. Mart 2021 10:33 Категорија: Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ

родитељима и другим законским заступницима будућих првака

 
У први разред  школске 2021/2022. године уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година (деца рођена од 01. марта 2014. до 28. фебруара 2015.). Деца од шест до шест и по година (деца рођена од 01. марта 2015.  до 31. августа 2015.) могу се уписати на захтев родитеља, након провере спремности  за полазак у школу.

Упис деце у први разред званично почиње у четвртак 1. априла 2021. године и одвијаће се у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом до 31. маја 2021. године, тако да ће родитељи и други законски заступници моћи да изврше упис детета на ДВА начина:

 

I. од 22. марта до 28. маја 2021. године, путем портала еУправа и апликације „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ “.

Потребно је да:

-будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
-покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
-*Закажете термин уписа и тестирања детета код школског педагога или психолога.

Родитељу/ законском заступнику детета, који на овај начин изврше упис детета, школа ће по службеној дужности прибавити све потребне документе (не доносе у школу ни једну папирну исправу):

-Извод из матичне књиге рођених;
-извод из евиденције пребивалишта;
-Уверење о обављеном лекарском прегледу (изузев ако је обављен у приватној ординацији – родитељ доноси потврду у школу);
-Уверење о похађаном припремном предшколском програму.

Директну подршку за коришћење апликације родитељ може добити на контакт телефон 0117350557 од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

*Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

 

II. позивањем секретара школе (Гордана Дамњановић) на телефон 0691015008 сваког радног дана од 09,00 до 14,00 часова, коме ће родитељ саопштити ЈМБГ детета и оба родитеља, адресу електронске поште и контакт телефон и добити информације о даљим корацима. Питања у вези са уписом у 1. разред можете поставити и путем школског мејла: osnovnaskola.mladost@gmail.com.

Родитељима и другим законским заступницима, који су исказали жељу за уписом у нашу школу у законском року до 01. фебруара 2021. године, овим путем потврђујемо сагласност за упис и обавештавамо да очекују телефонски позив задужених лица из школе ради прибављања ЈМБГ-а детета и оба родитеља и адресе електронске поште. Податке ће овлашћено лице из школе унети у апликацију „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ, а родитељи ће моћи од 22. марта да закажу термин уписа и тестирања детета.

НАПОМЕНА: Родитељи и други законски заступници детета  имају обавезу да уз личну карту подносиоца од 01. априла 2021. године пријаве дете за упис ГРАДСКОЈ УПРАВИ - Града Вршца (канцеларија број 140), а затим изврше 
пријаву кроз апликацију „еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ".

 

  

                           Датум: 01.4.2021. год.       Директор: Татјана Јашин - Мојсе, с.р.

Прочитај

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај