Дан подршке особама са инвалидитетом

Датум: 15. Decembar 2015 19:39 Категорија: Новости

У суботу, 5. децембра у нашој школи је организован Дан подршке особама са инвалидитетом, под мотом „Није наш циљ да постанемо као други; потребно је да се међусобно разликујемо, да научимо да видимо другачије људе од себе и да их поштујемо због тога што су.“


Жеља нам је била да се на овај начин прикључимо обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом, који се сваке године обележава 3. децембра, као и да негујемо код наших ученика поштовање различитости. Позив на дружење упутили смо свим културно-образовним установама, представницима локалне самоуправе из ресора образовања и рада и социјалних питања, Центру за социјални рад, Удружењу „Параквад“, Удружењу за помоћ МНРО „Отворено срце света“, Удружењу са децу и младе са инвалидитетом „Изазов“, Асоцијацији грађана „Импулс“, Удружењу оболелих од мултиплесклерозе и представницима Одељења за радну терапију Неуропсихијатријске болнице „ Др Славољуб Бакаловић“ из Вршца, као и родитељима наших ученика и ученицима.
Ђаци су са учитељима и наставницима припремили леп, богат програм. Након приредбе, Општина Вршац је поводом Међународног дана особа са инвалидитетом доделила Захвалнице за исказану хуманост: Удружењу за помоћ МНРО „Отворено срце света“, Удружењу оболелих од мултиплесклерозе, Одељењу за радну терапију Неуропсихијатријске болнице „Др Славољуб Бакаловић“ и ОШ „Младост“.





Овде није био крај дружењу. Хуманост смо потом исказали кроз многе радионице: турнир у шаху, стони тенис, пикадо и ликовна радионица. Учесници су били наши ученици и гости.
Вођени позитивним искуством и топлим, искреним емоцијама планирамо да овај дан постане традиција у нашој школи. 










Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај